10 hoogste gebouwen 2: Abraj Al Bait-toren

Bij de hoogste gebouwen ter wereld denken wij al snel aan Dubai en China. Maar is dit juist? Staan alle hoge gebouwen in Dubai of China? Dat gaan wij de aankomende 10 maandagen uit vinden aangezien de Maandag ook in 2014 lijstjesdag wordt! We hopen dat u net zo van dit lijstje zult genieten als van de 10 langstdurende bouwprojecten. Het gaat hier enkel om gebouwen, er zijn ook nog tv en radio masten welke nog hoger zijn dan sommige gebouwen in deze lijst maar deze laten wij buiten beschouwing.

We zijn deze week aangekomen bij nummer 2: Abraj Al Bait-toren

Plaats: Mekka, Saoedi-Arabië.
Bouwjaar: 2012 (Oplevering)
Hoogte: 601 meter

De meeste lezers van BouwAlmanak.nl zullen Mekka als eerste associëren met de bedevaart tocht, ook wel de Hadj genoemd welke verplicht is voor alle gezonde volwassen moslims welke over voldoende geld beschikken. Maar Mekka is tegenwoordig meer dan enkel de bedevaartstocht, mekka beschikte namelijk tot aan enkele jaren geleden over het hoogste gebouw ter wereld. Maar niet getreurd ook tegenwoordig beschikt Mekka nog steeds over het op een na hoogste gebouw ter wereld.

De Abraj Al Bait-toren is met haar 601 meter namelijk nog steeds een uitzonderlijk hoog gebouw en ondanks dat het niet meer het hoogste gebouw ter wereld is is het nog wel steeds het gebouw met het grootste vloeroppervlakte ter wereld namelijk 1.500.00 vierkante meter.

In het gebouw bevinden zich een winkelcentrum te weten de Abraj Al Bait Mall, een parkeergarage welke plaats bied aan meer dan 1.000 auto’s, kantoren en een gigantisch hotel welke plaats bied aan 10.000 mensen.

Wat bijzonder is is dat het gebouw oorspronkelijk maar 485 meter hoog zou worden maar in 2009 werd gemeld dat het gebouw verhoogd zou worden tot 601 meter, maar het gebouw is natuurlijk voornamelijk bekend om zijn gigantische klok.

Related Posts

About The Author