10 hoogste gebouwen: 3 One World Trade Center

Bij de hoogste gebouwen ter wereld denken wij al snel aan Dubai en China. Maar is dit juist? Staan alle hoge gebouwen in Dubai of China? Dat gaan wij de aankomende 10 maandagen uit vinden aangezien de Maandag ook in 2014 lijstjesdag wordt! We hopen dat u net zo van dit lijstje zult genieten als van de 10 langstdurende bouwprojecten. Het gaat hier enkel om gebouwen, er zijn ook nog tv en radio masten welke nog hoger zijn dan sommige gebouwen in deze lijst maar deze laten wij buiten beschouwing.

We zijn deze week aangekomen bij nummer 3: One World Trade Center

Plaats: New York
Bouwjaar: 2014 (naar verwachting)
Hoogte: 541 meter

Het One World Trace Center(WTC)is toch wel het gebouw waarvan we allemaal liever gehad hadden dat het niet werd gebouwd. Zoals de meesten van ons weten is dit gebouw namelijk de opvolger van het vorige World Trade Center in New York wat is ingestort op 11 september 2001.

Laten we dit stuk niet geheel wijden aan deze vreselijke aanslagen maar ingaan op het bijzondere ontwerp van Daniel Libeskind.

Het gebouw zal in totaal 104 verdiepingen beslaan en van deze 104 verdiepingen zal het grootste aantal net als bij het vroegere WTC een kantorenfunctie hebben, daarnaast zullen er in het gebouw een winkelcentrum en restaurants te vinden zijn.  Verdieping 100 tot verdieping 102 zullen overigens publiekelijk toegankelijk zijn.

Met haar 541 meter is het gebouw bijna 50 meter hoger dan nummer 4 te weten Taipei 101 en is het gebouw het hoogste gebouw van het westelijke halfrond dit is echter wel inclusief de zendmast op het dak.

Related Posts

About The Author