10 hoogste gebouwen: 5 Shanghai Financial Center

Bij de hoogste gebouwen ter wereld denken wij al snel aan Dubai en China. Maar is dit juist? Staan alle hoge gebouwen in Dubai of China? Dat gaan wij de aankomende 10 maandagen uit vinden aangezien de Maandag ook in 2014 lijstjesdag wordt! We hopen dat u net zo van dit lijstje zult genieten als van de 10 langstdurende bouwprojecten. Het gaat hier enkel om gebouwen, er zijn ook nog tv en radio masten welke nog hoger zijn dan sommige gebouwen in deze lijst maar deze laten wij buiten beschouwing.

We zijn deze week aangekomen bij nummer 5:het Shanghai Financial Center

Plaats: Shanghai
Bouwjaar:2008 (oplevering)
Hoogte: 492 meter

De vraag in de inleiding kunnen we waarschijnlijk toch beantwoorden met een volmondig “ja” we zijn deze week namelijk al weer aangekomen in China, bij een gebouw wat door de opening in de bovenste verdiepingen waarschijnlijk bekend is bij vrijwel iedereen. Het gebouw is met haar hoogte van 492 meter het hoogste gebouw van Shanghai.

Het gebouw kan als toerist worden bekeken vanaf het observatiedek wat zich bevindt op een hoogte van 474 meter. Vanaf het observatiedek kan bijna de gehele stad Shanghai worden bekeken.

De gevel is volledig uit glas opgetrokken, (vliesgevel) en is vooral opvallend door de grote opening in de bovenste verdiepingen. Sommige mensen vergelijken het gebouw met een gigantisch bieropener.

In het gebouw bevinden zich restaurants en winkels in de onderste verdiepingen en op vrijwel alle verdiepingen daar boven bevinden zich kantoren. Op de bovenste verdiepingen bevindt zich het Park Hyatt Hotel wat een van de hoogste hotels ter wereld is.

Related Posts

About The Author