10 hoogste gebouwen: 8 Zifeng tower

Bij de hoogste gebouwen ter wereld denken wij al snel aan Dubai en China. Maar is dit juist? Staan alle hoge gebouwen in Dubai of China? Dat gaan wij de aankomende 10 maandagen uit vinden aangezien de Maandag ook in 2014 lijstjesdag wordt! We hopen dat u net zo van dit lijstje zult genieten als van de 10 langstdurende bouwprojecten. Het gaat hier enkel om gebouwen, er zijn ook nog tv en radio masten welke nog hoger zijn dan sommige gebouwen in deze lijst maar deze laten wij buiten beschouwing.

We zijn deze week aangekomen bij nummer 8: de Zifeng tower.

Plaats: Nanjing, China
Bouwjaar:2010 (oplevering)
Hoogte: 450 meter

Net als de Willis Tower is de Zifeng Tower door architectenbureau Skidmore Owings and Merrill ontworpen, met de bouw is begonnen in 2005 en de bouw werd voltooid in 2010. Het gebouw is het hoogste gebouw van Nanjing, op 2 na hoogste van China en het op 7 na hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw is overigens bij veel inwoners van Nanjing bekend onder een andere naam te weten: Nanjing Greenland Financial Center

Vreemd genoeg valt over dit gebouw vrij weinig te vinden op Internet en heeft het gebouw ook bizar weinig aandacht gekregen ondanks dat het het op 2 na hoogste gebouw van China is.

Het gebouw bevat in totaal meer dan 90 verdiepingen maar van deze verdiepingen zijn veel verdiepingen onbruikbaar door mechanisch installaties vandaar date r vaker wordt gezegd dat het gebouw slechts 66 verdiepingen bevat.

Het gebouw telt overigens maar liefst 54 liften en wordt gebruik als kantoor en hotel met Retail in de plint.

Related Posts

About The Author