5 nieuwe campussen Amsterdam?

De Spinozacampus is bij de meeste lezers van BouwAlmanak wel bekend. Gisteren maakte belegger Haerzathe verantwoordelijk voor de Spinoza campus op het symposium “Beleggen in vastgoed” bekend dat het bezig is met de ontwikkeling van nog eens 5 campussen in de regio Amsterdam.

Haerzathe is zelfs al zover dat het toezegging van de verantwoordelijke Amsterdamse wethouder heeft gekregen voor het exclusief ontwikkelen van 5 locatie binnen Amsterdam.

Normaal gesproken worden locaties binnen de gemeente Amsterdam open gesteld voor diverse investeerders en vindt er vaak aanbesteding plaats. Haerzathe heeft de gemeente Amsterdam blijkbaar zo ver gekregen dat ze exclusief mogen kijken naar deze locaties.

Dit is wat Eric Nijkamp, partner bij Haerzathe gisteren bekend heeft gemaakt. Overigens wilde Nijkamp niet bekend maken waar de 5 locaties zich binnen Amsterdam bevinden.

Vanuit de zaal was echter niet iedereen direct positief over de mogelijke ontwikkeling van 5 nieuwe campussen in Amsterdam. Dit met name door de steriele uitstraling van de Spinoza campus. Over de Spinoza campus werd overigens recent bekend gemaakt dat de huidige 700 woningen zullen worden uitgebreid met nog eens ruim 500 woningen. Waardoor het totaal aan studentenunits meer dan 1200 zal zijn.

Om hoeveel studentunits het op de 5 nieuwe campussen gaat is tevens nog niet bekend.

Related Posts

About The Author