50 plusser vindt werk in bouwsector

Van de werkzoekende 50-plussers die de WW verruilen voor een baan, vindt een relatief groot deel werk in de bouwsector. Andere belangrijke sectoren zijn transport, industrie, onderwijs, gezondheidszorg en de uitzendsector. Dit blijkt uit de vandaag verschenen uitgave van de Barometer 50-plus van UWV. Uit de cijfers blijkt verder dat het aantal WW-uitkeringen aan 50-plussers eind oktober met 191.100 een fractie lager lag dan bij de laatste meting eind augustus.

In de derde barometer van dit jaar staat uitzendwerk centraal. Een op de acht uitzendkrachten is 50-plus en de uitzendbranche is belangrijk om werkloze 50-plussers aan de slag te helpen. Van de honderd werkloze ouderen die aan het werk gaan, is bij een kwart daarvan een uitzendbureau betrokken, zo melden de voorzitters van uitzendkoepels ABU en NBBU in een column. De uitzendbranche ontkracht in de barometer de meest voorkomende vooroordelen over oudere werknemers.

Met de Barometer 50-plus geeft UWV een actueel beeld van de positie van werkzoekende 50-plussers op de arbeidsmarkt, zoals het aantal WW-uitkeringen, de uitstroom naar werk en verschillende wetenswaardige nieuwtjes en feiten. De barometer verschijnt iedere twee maanden.

Related Posts

About The Author