BAM gaat Kuip Verbouwen

De BAM gaat de kuip verbouwen, dat zal later vanochtend (11.30) bekend worden gemaakt op een persconferentie, daarmee krijgt het plan de voorkeur boven het plan van Initiatiefgroep Red De Kuip.

In totaal zal de gigantische verbouwing 3 voetbalseizoenen in beslag nemen en het stadion uitbreiden van 50.000 naar ongeveer 70.000 plaatsen voor voetbalsupporters. De verbouwing zal €200.000.000 gaan kosten, ja dat leest u goed maar liefst 200 miljoen euro.

Alle neuzen binnen Feyenoord schijnen dezelfde kant op te staan aldus de adviescommissie, welke bestaat uit Wim van Sluis, Hans Vervat en Jos van der Vegt.

De plannen van red de kuip en de BAM waren de laatst overgebleven plannen en sinds april was al duidelijk dat de gemeente Rotterdam financieel zal moeten bijspringen bij beide overgebleven plannen.

Red de Kuip accepteert het besluit van Vervat, van Sluis en van der Vegt: “Wij willen BAM van harte feliciteren. De verkenners en het ondersteuningsteam hebben een grote inspanning geleverd. Dit verdient veel waardering.”

Update 11.45
Aankomende 6 maanden zullen de plannen verder uit gewerkt worden. De doorslag in de keuze tussen de twee plannen is voornamelijk de technische kwaliteit van het plan van BAM geweest, de technische onderbouwing ontbrak nog vrijwel volledig bij Inititiatiefgroep Red de Kuip.

Related Posts

About The Author