BAM schrapt 650 banen

Zojuist bereikte ons een persbericht van de BAM waarin het haar nieuwe structuur bekend maakt en inzicht geeft in een veranderingsprogramma. Het meest in het oog springende nieuws was dat er met name in Nederland op kantoorfuncties 650 banen worden geschrapt.

De nieuwe structuur maakt deel uit van een veranderingsprogramma met als doel 100 miljoen euro aan kosten te besparen. Dat doel moet eind 2015 zijn bereikt. Ook moet het werkkapitaal duurzaam met 300 miljoen euro worden verlaagd. De eenmalige herstructureringskosten worden geraamd op 80 tot 100 miljoen euro.

De organisatiestructuur wordt zo veranderd dat in Nederland de huidige twaalf werkmaatschappijen (zoals BAM Wegen en BAM Woningbouw) gebundeld zullen worden in twee ondernemingen. Die zullen zich richten op ‘Bouw en vastgoed’ en ‘Infrastructuur’. Door deze wijziging zullen er kantoorbanen verdwijnen.

Het onderdeel voor publiek-private projecten blijft apart bestaan. Ook in België grijpt het bedrijf in. Daar worden alle zes werkmaatschappijen gebundeld tot één bedrijfsonderdeel.

Related Posts

About The Author