Bitumen dak repareren

Bitumen dak repareren

Benodigdheden: 

  • Dakreparatiepasta
  • Glasvlies dakbedekking
  • Harde borstel
  • Hobbymes
  • Kwast
  • Plamuurmes
  • Bezem

Hoe gaat u te werk? 

Reparatie van een bitumen dak

De meest voorkomende dakbedekking op een plat dak is een dakbedekking van bitumen. Bij het repareren van een dakbedekking wordt er bij bitumen veel al gewerkt met een speciale reparatiepasta.

1 – grondig schoonmaken
Om beschadigde plekken goed te kunnen herkennen op uw dak zal het dak eerst droog moeten zijn en grondig moeten worden schoongemaakt. Hiervoor kunt u het beste een groffe bezem gebruiken.

2 – Oorsprong schade/lekkage vinden
Na het schoonmaken van het dak zullen de scheuren zichtbaar worden. Ook een vochtophoping onder het dak zal gemakkelijk te herkennen zijn.

3 – Kruislings snijden
Zodra u de scheur of vochtophoping gevonden heeft snijdt u deze kruislings open met een hobbymes. De vier gesneden punten vouwt u terug.

4 – Eventueel droogmaken van het dakbeschot
Het dakbeschot kan nog nat zijn als u de vier punten terug gevouwen heeft. Het vocht dat zich hier bevind dept u af met een handdoek of een ander vochtopnemend materiaal.

5 – Reparatiepasta aanbrengen
Als het dakbeschot droog is kunt u de reparatiepasta aanbrengen. De reparatiepasta dient ruimschoots aangebracht te worden met een plamuurmes. Voor betere hechting kunt u dit verder uitsmeren met een kwast.

6 – Terugvouwen/naden insmeren
Nadat u dit gedaan heeft vouwt u de punten weer terug, vervolgens smeert u de naden weer in met de reparatiepasta.

7 – Anti scheur aanbrengen/insmeren
Als laatste handeling bedekt u de plek met een anti scheur mat van glasvlies. Deze knipt u op maat en legt u over de reparatiepasta die over de naden is gesmeert. Deze anti scheur mat smeert u vervolgens weer compleet in met de reparatiepasta om de herstelling te verstevigen.

Klik hier als u een dakdekker nodig heeft.

 

Related Posts

About The Author