Bouw hoogste prefab gebouw ter wereld ligt stil

Enkele weken geleden schreven we nog over de vooroordelen over prefab bouwen en waarom het geprefabriceerd bouwen van een woning juist positief uit zou kunnen pakken.

Prefab bouwen is niet enkel geschikt voor woningen maar wordt tegenwoordig ook vaak toegepast bij grootschalige projecten, dit gebeurt met name in de Verenigde Staten. Op dit moment zijn ze in Brooklyn (New York) zelfs bezig met de aanbouw van de Atlantic Yards toren wat de hoogste geprefabriceerde toren ter wereld zou moeten worden met een hoogte van 32 verdiepingen.

Op dezelfde bouwkavel zal overigens in de toekomst ook een geprefabriceerd gebouw van 50 verdiepingen moeten verrijzen. Of dit er echter ooit nog van gaat komen is maar de vraag..

Zojuist bereikte ons namelijk het nieuws dat de aanbouw van het hoogste geprefabriceerde gebouw ter wereld stil ligt. De bouwvakkers is verteld dat ze thuis mogen blijven en de aannemer heeft alle hekken op slot gedaan.

Er rijst echter de vraag waarom er nu wordt gestopt met de aanbouw van dit gebouw terwijl een groot deel van de geprefabriceerde modules al klaar is. Dat is iets wat we hoogstwaarschijnlijk niet snel te weten zullen komen.

Op dit moment verwijt de aannemer dat de architect afspraken niet nakomt en de projectontwikkelaar verwijt de aannemer dat deze afspraken niet na komt. Wij zullen het in ieder geval voor u in de gaten houden!

Related Posts

About The Author