Bouw Sotsji sluit dorp af

De bouw van de faciliteiten voor de Olympische Winterspelen in Sotsji in het zuiden van Rusland heeft een dorp afgesneden van de buitenwereld. Dat zeggen de bewoners van het dorp tegen Human Rights Watch.

In een video van de mensenrechtenorganisatie roepen de bewoners de autoriteiten op de problemen op te lossen.

De snelweg en de spoorlijn die van de Zwarte Zee naar de olympische skigebieden in de bergen zijn aangelegd, lopen vlak langs het dorp Akhshtyr. De wegen die de bewoners gebruikten om naar hun werk of naar school te gaan, zijn niet meer toegankelijk.

De spoorlijn heeft ter hoogte van het dorp wel een voetgangerstunnel gekregen maar bij de snelweg ontbreekt die. Bewoners moeten nu twee uur omrijden.

Russische autoriteiten hadden de bewoners voorgespiegeld dat er ter hoogte van Akhshtyr afritten zouden komen in de snelweg, maar hebben geen woord gehouden.

De bewoners hebben ook al vijf jaar lang last van het bouwverkeer. 24 uur per dag, zeven dagen per week rijden zwaarbeladen trucks door de straten van het dorp. Ook de waterpomp van het dorp, die drie jaar geleden speciaal voor de bouw werd aangelegd, werkte kort na de ingebruikname al niet meer.

Bron: NOS

Related Posts

About The Author