Bouw WK stadions achter op schema

We berichten er al eerder over maar de bouw van de WK-stadions in Brazilië ligt nog steeds ver achter op schema. Naar het nu lijkt komt een aantal projecten in tijdnood. Volgens de BBC is bijvoorbeeld de Arena Pantanal in Cuiabá nog lang niet klaar.

De stoelen moeten bijvoorbeeld nog geplaatst worden, maar problematischer is dat het veld er nog niet in ligt. Volgens de FIFA moeten de stadions op 1 januari 2014 af zijn, maar dat wordt een lastig verhaal.

Projectleider Mauricio Guimaraes laat weten dat de FIFA-deadline niet haalbaar is. “We zullen klaar zijn tussen 15 en 20 januari”, aldus Guimaraes. Daarnaast wijst hij op nog een probleem. “Er zijn dan nog niet genoeg hotelkamers voor de fans, maar dat zal de stad wel oplossen”, aldus de projectleider.

Ook in andere steden komt men in tijdnood. Zo moet er in de Arena Amazonia in Manaus nog volop gewerkt worden aan de dakconstructie en zijn ook lang niet alle stoeltjes geplaatst. Het WK gaat op 12 juni van start. Gastland Brazilië opent het toernooi. De tegenstander wordt tijdens de loting van 6 december beken

Related Posts

About The Author