Bouwkosten Nederland bevinden zich in middenmoot

Mensen die in Nederland een bouwproject willen realiseren dienen rekening te houden met kosten die zich ergens in de middenmoot bevinden. Dit bleek uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door het bedrijf Arcadis. Zij onderzocht de bouwkosten in 43 landen die verspreid over de wereld zijn terug te vinden. Het onderzoek bracht enkele zeer interessante feiten aan het licht. De top tien van landen met de duurste bouwkosten ter wereld wordt grotendeels gedomineerd door Europa. Arcadis benadrukte verder bij het bekend maken van de resultaten van het onderzoek dat de bouwkosten de voorbije jaren aanzienlijk zijn gedaald door schommelingen in de verschillende valuta’s.

Zwitserland is duurste land ter wereld

Het duurste land ter wereld om in te bouwen is Zwitserland. De hoge kostprijs van de verbouwingen wordt deels veroorzaakt door de aanzienlijke koers van de Zwitserse Frank. Andere Europese landen die in de top tien zijn terug te vinden zijn met name Duitsland en Frankrijk. Het laatste land lijkt te herstellen van een terugval op de woningmarkt, maar doet dat wel met aanzienlijk gestegen prijzen. Landen als Japan en Singapore waar het jarenlang haast onbetaalbaar was om een woning te laten bouwen zijn goedkoper geworden.

Nederland op zeventiende plaats

De kosten voor het bouwen en verbouwen van een woning in Nederland liggen dus in ieder geval lager dan de top tien, maar waar is Nederland dan precies terug te vinden (denk bijvoorbeeld aan de kosten keukenverbouwing). Volgens het onderzoek van Arcadis bevinden we ons op de zeventiende plaats in de lijst van 43 duurste landen. Opvallend zijn vooral de buren van Nederland op de lijst, met name Qatar en Zuid-Korea. Beide landen staan er namelijk om bekend alles behalve goedkoop te zijn wanneer het op bouwkosten aankomt. Wilt u echt goedkoop kunnen bouwen? In dat geval bent u aan het juiste adres in India, Vietnam en Taiwan. Dit zijn volgens het door Arcadis uitgevoerde onderzoek immers de drie landen met de voordeligste woningmarkt in de wereld.

Related Posts

About The Author