BREAAM keurmerk populair

Het duurzaamheids label voor gebouwen “BREEAM” wat staat voor BRE Environmental Assessment Method is ongekend populair. Een recentelijk verschenen rapport onderstreept de populariteit van het BREEAM keurmerk: van alle duurzaamheidscertificaten voor gebouwen die er in Europa worden afgegeven, is maar liefst 75 procent een BREEAM-certificaat. Dit onderzoek is uitgevoerd door de onafhankelijk instantie RICS Duitsland.

Er zijn 7.867 BREEAM-keurmerken afgegeven in Europa, van in totaal 9.764 certificaten. Het rapport ‘Gaan voor Groen, Duurzaam Bouwen Certificering Statistiek Europa’ geeft per land een analyse over de inzet van certificeringsvormen BREEAM, LEED, DGNB en HQE.

Uit het onderzoek komt naar voren dat BREEAM in het bijzonder populair is in Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, Polen, België en Duitsland.

Het rapport is via de officiële website van de Dutch Green Building Council in te zien. In het rapport vindt u de onderzoeksresultaten en uitgebreide info over wat de verschillende certificeringsvormen inhouden.

Bron: duurzaamgebouwd

Related Posts

About The Author