Cultuurpaleis definitief van de baan

Gisteravond is de aanbouw van het cultuurpaleis op het Spui in Den Haag definitief afgeblazen aangezien het nieuwe college gisteren definitief is gevormd. De leden van alle partijen welke wethouders leveren stemden dinsdagavond in met het coalitieakkoord.

We schreven reeds meerdere malen over het cultuurpaleis in Den Haag. In de vorige bestuursperiode was het Spuiforum er ondanks weinig draagvlak onder de bevolking namelijk toch doorgedrukt. Zie: //www.bouwalmanak.nl/cultuurpaleis-den-haag-gaat-door

Gedurende de onderhandelingen kwam echter al snel naar voren dat de de grootste partijen op dit moment weinig voelen voor het Spuiforum.

PVDA wethouder Baldewsingh over de onderhandelingen: De collegeonderhandelingen verliepen aanvankelijk stroef. Maar de sfeer verbeterde nadat er een akkoord was over het afblazen van de bouw van het cultuurpaleis. In plaats van een nieuw gebouw van 181 miljoen euro, wordt onderzocht of er een compleet nieuw plan kan komen voor het verbeteren van het Wijnhavenkwartier. Daarbij zouden de bestaande panden van de culturele instellingen kunnen worden gerenoveerd. Wel komt er op het Spuiplein een cultureel complex voor het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Danstheater.

Zou dit het einde zijn van de Spuiforum soap? We houden u op de hoogte!

 

Related Posts

About The Author