Cultuurpaleis Den Haag gaat door

Ondanks dat bijna elke inwoner van Den Haag er op tegen is zal het Cultuurpaleis toch worden gebouwd. Afgelopen nacht werd in een speciale vergadering door coalitiepartijen PvdA, D66, VVD en CDA voor gestemd, dit was net genoeg vor een meerderheid.

Over het Cultuurpalies wat de officiele naam Spuiforum draagt was en is veel te doen. Door de ophef dreigde de Haagse coalitie in de zomer te vallen.

Tegenstanders van het project vinden dat de huidige gebouwen: Het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. De Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater prima voldoen en dat het onzin is om in tijden van crisis 181 miljoen euro uit te geven aan een nieuw Cultuurpaleis.

Er zijn tevens diverse onderzoeken naar buiten gebracht waaruit blijkt dat de 181 miljoen euro niet reëel is en dat het budget hoe dan ook vergroot zal moeten worden.

Het Spuiforum moet het onderkomen worden van het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. De Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater worden daarvoor gesloopt. Den Haag heeft maximaal 181 miljoen euro over voor het project.

De tegenstanders leggen zich niet neer bij de de beslissing van afgelopen nacht van de coalitie en zijn daarom van plan om naar de Raad van State stappen. Tevens hopen ze dat de nieuwe coalitie na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar het besluit terugdraait.

Als het door gaat levert het in ieder geval werk gelegenheid op!

Related Posts

About The Author