De 10 langstdurende bouwprojecten: 10

Bij grote bouwprojecten denken we tegenwoordig aan gigantische wolkenkrabbers en architectonische meesterwerken. Echter zijn we heden ten dage in het bezit van gigantische kranen en geavanceerde technologie. Deze lijst van 10 langstdurende afgeronde bouwprojecten gaat terug naar de tijd toen alles nog met de hand gebouwd werd. Vanaf nu zal elke maandag 1 van deze projecten worden besproken.

Deze gebouwen zijn uitgewerkt tot in detail, gigantisch van omvang en daarom extra interessant om nog eens onder de aandacht te brengen!

We beginnen deze week met nummer 10: Het Colosseum

Start bouw: Circa 70 na Christus
Afronding: Circa 80 na Christus
Duur: 10 jaar

Het Colosseum is waarschijnlijk gebouwd, zoals veel grote Romeinse gebouwen, ter ere van een grote militaire overwinning. Het Colosseum bood plaats aan tussen de 50 en 80 duizend toeschouwers wat overeenkomt met de capaciteit van een modern stadion. Het gebouw is gigantisch het is maar liefst 157 meter hoog en 620 meter lang. Ondanks dat de Romeinen goede bouwers waren was het Colosseum zelfs voor hen een enorme klus. Het gebouw bevat bogen en gewelven die zijn weerga niet kennen, tunnels en hydraulische systemen waaronder zelfs liften, en dat net na Christus!

Het gebouw mag met recht worden gezien als een symbool van de gloriedagen van het Romeinse Rijk!

Related Posts

About The Author