De 10 langstdurende bouwprojecten: 2

Bij grote bouwprojecten denken we tegenwoordig aan gigantische wolkenkrabbers en architectonische meesterwerken. Echter zijn we heden ten dage in het bezit van gigantische kranen en geavanceerde technologie. Deze lijst van 10 langstdurende afgeronde bouwprojecten gaat terug naar de tijd toen alles nog met de hand gebouwd werd. Vanaf nu zal elke maandag 1 van deze projecten worden besproken.

Deze gebouwen zijn uitgewerkt tot in detail, gigantisch van omvang en daarom extra interessant om nog eens onder de aandacht te brengen!

Deze week is het de beurt aan nummer 2: Stonehenge

Start bouw: Circa 3100 voor Christus
Afronding: Circa 1500 voor Christus
Duur: 1600 jaar

Afgelopen weken bestond deze rubriek voornamelijk uit onbekende gebouwen, maar hoe dichter we bij nummer 1 komen hoe bekender de gebouwen worden. Stonehenge is vrijwel bij iedereen bekend. Stonehengte bestaat uit een aantal enorme stenen welke in een cirkel met een diameter van 35 meter zijn opgesteld. Tot op de dag van vandaag is de functie van de stenen niet bekend en dat terwijl de stenen er al meer dan 3500 jaar staan. Elk steen weegt ongeveer vier ton en heeft een afstand van bijna 400 kilometer moeten afleggen van Zuid-Wales naar de huidige plaats Wiltshire in Engeland. Dit verklaart direct waarom er waarschijnlijk 1600 jaar over gedaan is om het bouwwerk te voltooien.

Related Posts

About The Author