De 10 langstdurende bouwprojecten: 4

Bij grote bouwprojecten denken we tegenwoordig aan gigantische wolkenkrabbers en architectonische meesterwerken. Echter zijn we heden ten dage in het bezit van gigantische kranen en geavanceerde technologie. Deze lijst van 10 langstdurende afgeronde bouwprojecten gaat terug naar de tijd toen alles nog met de hand gebouwd werd. Vanaf nu zal elke maandag 1 van deze projecten worden besproken.

Deze gebouwen zijn uitgewerkt tot in detail, gigantisch van omvang en daarom extra interessant om nog eens onder de aandacht te brengen!

Deze week is het de beurt aan nummer 4: de tempel van Angkor Wat

Start bouw: Circa 802 na Christus
Afronding: Circa 1220 na Christus
Duur: 418 jaar

De Tempel van Angkor Wat is een hindoeïstische tempel in Cambodja. Met de start van de bouw is reeds begonnen aan het begin van de 9e eeuw en de tempel was pas af in de 13e eeuw na Christus. Het complex bestaat naast de tempel uit een 3.5 kilometer lange muur welke een ruimte van 200 hectare omsluit. De tempel zelf bestaat uit maar  liefst 100 kleine gebouwtjes, het hoogste punt is maar liefst 65 meter. Elk van de 100 kleine gebouwtjes is weer iets hoger dan het vorige gebouwde gebouw. In totaal schijnen er maar liefst 10 miljoen stenen gebruikt te zijn. Momenteel staat het tempel complex op de Unesco wereld erfgoedlijst en is het complex tevens te bezoeken.

Related Posts

About The Author