De 10 langstdurende bouwprojecten: 6

Bij grote bouwprojecten denken we tegenwoordig aan gigantische wolkenkrabbers en architectonische meesterwerken. Echter zijn we heden ten dage in het bezit van gigantische kranen en geavanceerde technologie. Deze lijst van 10 langstdurende afgeronde bouwprojecten gaat terug naar de tijd toen alles nog met de hand gebouwd werd. Vanaf nu zal elke maandag 1 van deze projecten worden besproken.

Deze gebouwen zijn uitgewerkt tot in detail, gigantisch van omvang en daarom extra interessant om nog eens onder de aandacht te brengen!

Deze week is het de beurt aan nummer 6: de Kathedraal van York

Start bouw: Circa 1220 na Christus
Afronding: Circa 1472 na Christus
Duur: 252 jaar

Als we hadden gewild had deze lijst vrijwel geheel bestaan uit middeleeuwse kerken en kathedralen. We hebben er daarom voor gekozen om slechts 1 kathedraal op te nemen in onze lijst en wel de Kathedraal welke de langste bouwduur heeft gehad. Het gaat hier om de Minster kathedraal in York. De bouw is gestart door aartsbisschop Walter de Gray in 1220 en werd in 1472 pas voltooid. Naast dat het een gigantisch bouwwerk is bevat het tevens het grootste middeleeuwse glas in lood kunstwerk ter wereld. Het gebouw zelf is 520 meter lang en alle 3 de torens zijn 200 meter hoog. De kathedraal van York is gebouwd met behulp van louter middeleeuwse technieken en apparatuur waardoor de aanbouw van twee eeuwen eigenlijk nog wel meevalt. De kathedraal is is een prachtig voorbeeld van de bouwkunst uit de middeleeuwen.

Related Posts

About The Author