De 10 langstdurende bouwprojecten: 7

Bij grote bouwprojecten denken we tegenwoordig aan gigantische wolkenkrabbers en architectonische meesterwerken. Echter zijn we heden ten dage in het bezit van gigantische kranen en geavanceerde technologie. Deze lijst van 10 langstdurende afgeronde bouwprojecten gaat terug naar de tijd toen alles nog met de hand gebouwd werd. Vanaf nu zal elke maandag 1 van deze projecten worden besproken.

Deze gebouwen zijn uitgewerkt tot in detail, gigantisch van omvang en daarom extra interessant om nog eens onder de aandacht te brengen!

Deze week is het de beurt aan nummer 7: Sacsayhuamán ook wel Saqsaywaman

Start bouw: Circa 1445 na Christus
Afronding: Circa 1508 na Christus
Duur: 63 jaar

Deze week een archeologisch wonder wat bij lang niet alle Nederlanders bekend zal zijn. Sacsayhuamán is destijds gebouwd met uitzicht op de hoofdstad van het grote Inca-rijk Cuzco, Peru. Sacsayhuamán is een mooi voorbeeld van de uitbundige pracht en praal en verbeelding van de Zuid-Amerikaanse beschavingen. Het complex werd ontworpen om het hoofd van een poema te vertegenwoordigen waarbij de stad Cuzco het lichaam van de poema moest voorstellen. Wat bijzonder opmerkelijk is is dat er gebruik is gemaakt van een voegloze bouwmethode, de stenen werden zo gesneden om haaks in elkaar te passen, deze manier was zo nauwkeurig dat het geen eens mogelijk was om een stukje papier er tussen te stoppen. Net als vorige week bij de piramides van Gizeh is het hier wederom niet duidelijk hoe de stenen werden gehouwen, verplaatst en geplaatst. Sommige verhalen vertellen dat er maar liefst 30.000 mensen hebben gewerkt aan dit bijzondere project.

Related Posts

About The Author