De 10 langstdurende bouwprojecten: 9

Bij grote bouwprojecten denken we tegenwoordig aan gigantische wolkenkrabbers en architectonische meesterwerken. Echter zijn we heden ten dage in het bezit van gigantische kranen en geavanceerde technologie. Deze lijst van 10 langstdurende afgeronde bouwprojecten gaat terug naar de tijd toen alles nog met de hand gebouwd werd. Vanaf nu zal elke maandag 1 van deze projecten worden besproken.

Deze gebouwen zijn uitgewerkt tot in detail, gigantisch van omvang en daarom extra interessant om nog eens onder de aandacht te brengen!

Deze week is het de beurt aan nummer 9: Het Parthenon

Start bouw: Circa 447 voor Christus
Afronding: Circa 430 voor Christus
Duur: 17 jaar

Het Parthenon werd gebouwd in de 5e eeuw voor Christus en bevindt zich op de Acropolis heuvel boven de Griekse stad Athene. Dit gigantische bouwproject werd gebouwd als tempel voor de godin Athena.  De Griekse architectuur van het Parthenon was enorm invloedrijk voor de latere Romeinse bouwkunst en neoklassieke architectuur. Sommige studies hebben gesuggereerd dat het Parthenon is ontwerpen aan de hand van de Gulden Snede, een wiskundige constante waarvan wordt verondersteld dat deze de esthetische schoonheid weerspiegeld wanneer deze wordt gebruikt. Het niveau van verfijning welke gebruikt is voor het Parthenon was en is ongeëvenaard in de architectuur van deze tijd. Het gebouwd wordt beschouwd als de mooiste Dorische tempel in het oude Griekenland en dan lijkt een projectduur van 17 jaar op eens helemaal niet meer zo lang!

Related Posts

About The Author