De opbrengst van zonnepanelen

Laten we met een rekensommetje duidelijk maken wat de opbrengsten zin van een set zonnepanelen op een dak. Hiervoor kiezen we voor een gezin van 4 personen en zijn de volgende factoren van belang:

  • Het aantal zonnepanelen
  • Het vermogen van de zonnepanelen
  • De opbrengst van de zonnepanelen in kWh (kilowattuur)
  • De huidige stroomprijs per Kwh

Een rekenvoorbeeld voor de opbrengst van zonnepanelen

We maken een berekening voor een gezin van vier personen. Ze kiezen voor 22 zonnepanelen met een vermogen van 250 Wp per paneel (5.500 Wp in totaal voor alle zonnepanelen). De opbrengst van dit vermogen is 4.675 kWh. Het is 85 procent van het vermogen. Aangezien de huidige stroomprijs 0,23 eurocent per kWh is, is dit een opbrengst van 1.075 euro per jaar. Afhankelijk van de totale investering van de zonnepanelen kunt u uitrekenen wat de terugverdientijd is. Het is dan de aankoopprijs gedeeld door 1.075 euro. Het is daarna belangrijk om te kijken hoe lang de zonnepanelen meegaan. Dit is tegenwoordig gemiddeld 25 jaar. Hierna weet u wat de totale opbrengst is over 25 jaren. Zie ook: kosten zonnepanelen.

Nog meer rendement?

Als u nog meer rendement op uw zonnepanelen wilt dan is het goed om te weten, dat u tegenwoordig ook nog de btw kunt terugvorderen. U moet u dan wel eerst als ondernemer aanmelden bij de Belastingdienst. Hierna kunt u een aanvraag indienen om de btw weer terug te krijgen.

Een groene lening?

Het is ook slim om te kijken welk mogelijkheden er zijn om een groene lening te krijgen voor de investering in de zonnepanelen. Ontdek wat er allemaal mogelijk is. Kijk naar de opties om te zien of u op een goedkope manier geld kunt lenen om zonnepanelen mee te kopen.

Related Posts

About The Author