Doden bouw India

Twee gebouwen zijn afgelopen weekend in India ingestort waarbij zeker 22 mensen om het leven zijn gekomen. De ongevallen vonden op meer dan 1000 kilometer van elkaar plaats.

De oorzaak van deze ongelukken ligt dus niet slechts bij 1 bouwbedrijf maar met name bij de woningnood in India en de slechte regelgeving in het land wat betreft bouwtoezicht. Dit probleem vindt met name plaats in arme woonwijken waar bouwbedrijven hun gang kunnen gaan.

Een appartementengebouw van twaalf verdiepingen dat in aanbouw was bezweek zaterdagavond in een buitenwijk van Chennai terwijl hevige moessonregens en onweersbuien de stad teisterden. Tot nu toe zijn 31 bouwvakkers onder het puin vandaan gehaald. Reddingswerkers zoeken nog naar een tiental personen.

Veertien gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Er wordt nog onderzocht hoe het gebouw kon instorten, maar een bouwvakker meldde zaterdag dat een blikseminslag waarschijnlijk de boosdoener is.

Eerder op de dag stortte een vijftig jaar oud gebouw in een arme wijk van de hoofdstad New Delhi in. Hierbij kwamen elf mensen om het leven.

Na de ongevallen zijn vijf medewerkers van bouwbedrijven gearresteerd.

Related Posts

About The Author