Duizenden doden in Qatar nodig?

Afgelopen weekend kwam naar voren dat de internationale vakorganisatie voor de bouw(ITUC) verwacht dat er 4000 doden gaan vallen bij de bouw van de WK stadions in Qatar. Vandaag kwam naar voren dat Nederlandse Bouwbedrijven denken dat dit helemaal niet nodig hoeft te zijn.

Het grootste probleem is dat Nepalese bouwvakkers worden uitgebuit en zelfs bij 50 graden buiten door moeten werken op stijgers welke amper zijn beveiligd.

BAM geeft aan dat bouwen bij 50 graden helemaal geen probleem hoeft te zijn aangezien er ‘s ochtends en ’s avonds buiten gewerkt kan worden en de rest van de dag binnen tevens is het belangrijk dat er voldoende water wordt gedronken. Veiligheid staat daarbij voor op, daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat stijgers worden gecontroleerd. Het is belangrijk dat je je als bouwbedrijf aan de regels houd.

BAM en ook Ballast Nedam zouden graag mee dingen indien er nieuwe aanbestedingen worden gedaan in Qatar, zeker omdat de Nederlandse bedrijven wel de veiligheid van de bouwvakkers kunnen garanderen.

Related Posts

About The Author