FNW Bouw steunt medewekers van Wijnen

Gisteren staakten leden van FNV Bouw voor de derde dag op rij bij bouwbedrijf Van Wijnen in Friesland. Zij vroegen hun collega’s een petitie te ondertekenen waarin de directie van Van Wijnen wordt opgeroepen een fatsoenlijk sociaal plan met de vakbond af te spreken.

FNV Bouw regiobestuurder Joukien Haan: “Van Wijnen zet steeds weer zijn medewerkers als oud vuil aan de kant. Wij blijven strijden voor een fatsoenlijk sociaal plan. Zolang dat er nog niet is, gaan we door met actievoeren. Vanochtend door het laten ondertekenen van petities door collega’s. Zo confronteren we de mensen die nog niet ontslagen zijn, met de gevolgen van werknemers die dit wel is overkomen. De actie was geslaagd, want velen gingen met hun ontslagen collega’s in gesprek en een aantal spraken ook hun sympathie uit voor de actie. We beraden ons alweer op nieuwe acties.”

Van Wijnen is sinds vorig jaar bezig door heel Nederland groepen medewerkers te ontslaan. Landelijk gaat het inmiddels al om ruim 70 werknemers. Voor alle ontslagen werknemers wil FNV Bouw een goed sociaal plan afspreken. Van Wijnen weigert echter nog steeds een fatsoenlijke ontslagvergoeding en wil niet meewerken aan een terugkeergarantie van twee jaar.

Related Posts

About The Author