Grootste bouwbedrijven ter wereld: 10 Bouygues

Het grootste bouwbedrijf van Nederland is de Koninklijke BAM groep, dit is bekend. Maar wat is nou het grootste bouwbedrijf ter wereld? Aangezien de maandag ook in 2014 lijstjesdag is gaan wij dit de komende 10 maandagen voor u uitzoeken.

Zoals reeds eerder gemeld is de Koninklijke BAM groep met haar omzet van €7.46 Miljard het grootste bouwbedrijf van Nederland. Maar hoe verhoud de BAM zich tot andere grote bouwbedrijven in de wereld?

Wij gaan de komende 10 weken opzoek naar de grootste bouwbedrijven ter wereld. Wij doen dit aan de hand van de omzetcijfers over 2012 aangezien nog niet alle bouwbedrijven hun omzetcijfers over 2013 bekend hebben gemaakt.

Nummer 10: Bouygues construction
Hoofdkantoor: Parijs, Frankrijk
Oprichting: 1952
Omzet 2012: 10.64 Miljard Euro *

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Nee de Koninklijke BAM Groep komt niet voor in dit lijstje, aangezien de nummer 10 op dit lijstje reeds een omzet over 2012 heeft gerealiseerd van 10.64 Miljard Euro.

De Bouygues constructie groep welke op plaats 10 te vinden is, is in 1952 als bouwonderneming opgericht door de naamgever van het bedrijf: Francis Bouygues, met als doel de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog te bevorderen.

Momenteel is de Bouygues groep veel meer dan enkel een bouwbedrijf met een totale omzet over 2012 van 33.54 miljard euro. Deze omzet is gerealiseerd door activiteiten in de vastgoedsector, wegenbouw , telecom en zelfs het Franse televisiestation TF1.

Wij nemen voor onze lijst echter enkel de bouwactiviteiten van de onderneming mee, alhoewel ook de bouwactiviteiten betrekking hebben op offshore activiteiten aangezien Bouygues vele boorplatformen heeft gerealiseerd.

In het thuisland van Bouygues is het bedrijf voornamelijk bekend om de bouw van de Grande Arche van La Defense en de Nationale Bibliotheek van Frankrijk.

*Deze informatie is vergaard uit het jaarverslag van het betreffende bedrijf, hierdoor kan deze verschillen van de informatie welke elders op het internet te vinden is. 

Related Posts

About The Author