Grootste bouwbedrijven ter wereld: 2 Grupo ACS

Het grootste bouwbedrijf van Nederland is de Koninklijke BAM groep, dit is bekend. Maar wat is nou het grootste bouwbedrijf ter wereld? Aangezien de maandag ook in 2014 lijstjesdag is gaan wij dit de komende 10 maandagen voor u uitzoeken.

Zoals reeds eerder gemeld is de Koninklijke BAM groep met haar omzet van €7.46 Miljard het grootste bouwbedrijf van Nederland. Maar hoe verhoud de BAM zich tot andere grote bouwbedrijven in de wereld?

Wij gaan de komende 10 weken opzoek naar de grootste bouwbedrijven ter wereld. Wij doen dit aan de hand van de omzetcijfers over 2012 aangezien nog niet alle bouwbedrijven hun omzetcijfers over 2013 bekend hebben gemaakt.

Nummer 2:               Grupo ACS
Hoofdkantoor:         Madrid, Spanje
Oprichting:               1997
Omzet 2012:             38.39 Miljard Euro *

Na 8 weken zijn we nu in Spanje aangekomen bij nummer 2 op deze lijst met 10 grootste bouwbedrijven ter wereld. In Madrid treffen we Grupo ACS aan.

Nummer 3 uit onze lijst was het jongste bedrijf uit deze lijst aangezien China Communications pas in 2005 is ontstaan uit een fusie. Maar Grupo ACS is tevens een jong bedrijf aangezien het in 1997 is ontstaan uit een fusie tussen OCP Construcciones en Gines Navarro Construcciones.

We kunnen u nu al verklappen dat Grupo ACS het grootste bouwbedrijf is van Spanje maar niet het grootste bouwbedrijf van Europa aangezien nummer 1 op deze lijst tevens uit Europa komt.

Zoals de meeste bedrijven uit deze lijst is ook Grupo ACS werkzaam in vrijwel de hele wereld maar zeker ook in thuisland Spanje waar het de laatste jaren vrijwel alle spraakmakende kantoortorens heeft gerealiseerd. Zoals de Torre Agbar in Barcelona welke te zien is op de foto aan het begin van dit artikel.

Grupo ACS houd zich bezig met eigenlijk alle activiteiten binnen de bouwsector waarbij u kunt denken aan: Woningbouw, publieke bouwwerken, infrastructuur, transport, havens en tevens grote bedrijfsmatige bouw.

Als u zou willen kunt u aandelen van Grupo ACS kopen aangezien het geregistreerd staat op de Bolsa de Madrid.

Wat mogelijk een nog interessanter weetje is is het feit dat het bedrijf verwant is aan een ander bedrijf uit deze lijst te weten nummer 5: Hochtief AG. Sinds 2011 heeft Grupo ACS namelijk 50,16% van alle aandelen in Hochtief in bezit, waarmee het een meerderheidsbelang en daarmee de formele zeggenschap heeft over Hochtief AG.

*Deze informatie is vergaard uit het jaarverslag van het betreffende bedrijf, hierdoor kan deze verschillen van de informatie welke elders op het internet te vinden is. 

 

Related Posts

About The Author