Grootste bouwbedrijven ter wereld: 3 China Communications Construction Company

Het grootste bouwbedrijf van Nederland is de Koninklijke BAM groep, dit is bekend. Maar wat is nou het grootste bouwbedrijf ter wereld? Aangezien de maandag ook in 2014 lijstjesdag is gaan wij dit de komende 10 maandagen voor u uitzoeken.

Zoals reeds eerder gemeld is de Koninklijke BAM groep met haar omzet van €7.46 Miljard het grootste bouwbedrijf van Nederland. Maar hoe verhoud de BAM zich tot andere grote bouwbedrijven in de wereld?

Wij gaan de komende 10 weken opzoek naar de grootste bouwbedrijven ter wereld. Wij doen dit aan de hand van de omzetcijfers over 2012 aangezien nog niet alle bouwbedrijven hun omzetcijfers over 2013 bekend hebben gemaakt.

Nummer 3:               China Communications
Hoofdkantoor:         Beijing, China
Oprichting:               2005
Omzet 2012:             34.50 Miljard Euro *

Na 7 weken zijn we eindelijk aangekomen op het erepodium voor grootste bouwbedrijven ter wereld en reizen we voor nummer 3 in deze lijst af naar China. Waar we in Beijing China Communications Construction Company aantreffen.

China Communications is absoluut het jongste bedrijf in onze lijst aangezien het bedrijf pas in 2005 is ontstaan door de fusie van China’s grootste havenbouwer en China’s grootste infrastructuurbouwer.

De China Communications Construction groep is het grootste bouwbedrijf van China en is werkzaam over vrijwel de gehele wereld. Alhoewel het haar focus, als een van de weinig bedrijven in deze lijst, nog wel op haar thuisland heeft gevestigd.

De groep houd zich met name bezig met de aanbouw van transport faciliteiten, infrastructuur, havens en offshore faciliteiten.

Het bedrijf is ook een van de weinige semi-overheidsorganisaties binnen deze lijst en tot aan 2012 was de groep zelfs nog een volledig staatsbedrijf.

*Deze informatie is vergaard uit het jaarverslag van het betreffende bedrijf, hierdoor kan deze verschillen van de informatie welke elders op het internet te vinden is. 

 

Related Posts

About The Author