Grootste bouwbedrijven ter wereld: 6 Fluor Corporation

Het grootste bouwbedrijf van Nederland is de Koninklijke BAM groep, dit is bekend. Maar wat is nou het grootste bouwbedrijf ter wereld? Aangezien de maandag ook in 2014 lijstjesdag is gaan wij dit de komende 10 maandagen voor u uitzoeken.

Zoals reeds eerder gemeld is de Koninklijke BAM groep met haar omzet van €7.46 Miljard het grootste bouwbedrijf van Nederland. Maar hoe verhoud de BAM zich tot andere grote bouwbedrijven in de wereld?

Wij gaan de komende 10 weken opzoek naar de grootste bouwbedrijven ter wereld. Wij doen dit aan de hand van de omzetcijfers over 2012 aangezien nog niet alle bouwbedrijven hun omzetcijfers over 2013 bekend hebben gemaakt.

Nummer 6:               Fluor Corporation
Hoofdkantoor:         Irving, Verenigde Staten
Oprichting:               1890
Omzet 2012:             20.01 Miljard Euro *

Voor nummer 6 in deze lijst met 10 grootste bouwbedrijven reizen we af naar de andere kant van de grote oceaan waar we in Texas bouwbedrijf Fluor vinden.

Had nummer 7 nog een omzet van bijna 14 miljard dollar, voor nummer 6 maken we een flinke stap omhoog op de ladder naar een omzet van meer dan 20 miljard dollar.

Deze omzet komt met name uit de bouw in de energie-industrie waarbij men kan denken aan olieraffinaderijen en energiecentrales. Maar Fluor voert tevens civieltechnische projecten uit.

Fluor zal voor veel lezers van BouwAlmanak een bekende naam zijn, wat niet vreemd is aangezien het bedrijf ook in Nederland actief vertegenwoordigd is in de aanleg van diverse infrastructurele projecten zoals de A59 en de hogesnelheidslijn (HSL-zuid), daarnaast heeft het bedrijf in Nederland 4 kantoren te vinden in Haarlem, Bergen op Zoom, Rotterdam en Hoofddorp.

Sinds afgelopen Juni is Fluor bezig met het realiseren van hun nieuwe duurzame kantoor op het kantorenpark Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp met een oppervlakte van circa 20.000 m2.

Het gebouw zal met meer dan 900 werkplekken het nieuwe onderkomen gaan vormen voor de medewerkers van de Fluor vestiging welke nu nog in Haarlem is gevestigd. Het nieuwe kantoor komt op steenworp afstand te liggen van Amsterdam Schiphol Airport.

*Deze informatie is vergaard uit het jaarverslag van het betreffende bedrijf, hierdoor kan deze verschillen van de informatie welke elders op het internet te vinden is. 

 

 

Related Posts

About The Author