Grootste bouwbedrijven ter wereld: 8 Saipem

Het grootste bouwbedrijf van Nederland is de Koninklijke BAM groep, dit is bekend. Maar wat is nou het grootste bouwbedrijf ter wereld? Aangezien de maandag ook in 2014 lijstjesdag is gaan wij dit de komende 10 maandagen voor u uitzoeken.

Zoals reeds eerder gemeld is de Koninklijke BAM groep met haar omzet van €7.46 Miljard het grootste bouwbedrijf van Nederland. Maar hoe verhoud de BAM zich tot andere grote bouwbedrijven in de wereld?

Wij gaan de komende 10 weken opzoek naar de grootste bouwbedrijven ter wereld. Wij doen dit aan de hand van de omzetcijfers over 2012 aangezien nog niet alle bouwbedrijven hun omzetcijfers over 2013 bekend hebben gemaakt.

Nummer 8:               Saipem  
Hoofdkantoor:         Milaan, Italië
Oprichting:               1957
Omzet 2012:             13.36 Miljard Euro *

Voor nummer 8 in deze lijst met 10 grootste bouwbedrijven reizen we af naar Milaan waar we offshore bouwbedrijf Saipem vinden.

Saipem is zoals eerder al gezegd te vinden in Italië en is onderdeel van het Italiaanse energie bedrijf ENI.  Saipem werd in eerste instantie opgericht als onderhoudsbedrijf voor het energiebedrijf ENI, waarna het door het samengaan met boorplatform bouwer SAIP is geworden tot wat het nu is.

Saipem houdt zich momenteel namelijk voornamelijk bezig met het bouwen van boorplatformen en het leggen van pijpleidingen van het vaste land naar deze boorplatformen.

Saipem is in die zin dus een aanzienlijk ander bouwbedrijf dan de meeste bouwbedrijven in deze lijst maar daardoor zeker niet minder interessant!

*Deze informatie is vergaard uit het jaarverslag van het betreffende bedrijf, hierdoor kan deze verschillen van de informatie welke elders op het internet te vinden is. 

 

Related Posts

About The Author