Hoe onderhoud je kunststof kozijnen?

In feite is het grootste voordeel van een kunststof kozijn de lange levensduur. Een kunststof kozijn kan wel tot 50 jaar mee gaan. Dit is echt een gigantische lange levensduur waar je alleen maar blij van kan worden. Als je deze levensduur vergelijkt met de levensduur van houten en aluminium kozijnen is het eigenlijk bizar te noemen.

Om deze 50 jaar te halen, zal je er zelf ook wat energie in moeten steken. Een kunststof kozijn heeft namelijk wel enig onderhoud nodig. Dit onderhoud is echter allemaal vrij basic en daarom niet moeilijk uit te voeren. Daarnaast is de frequentiegraad ook erg laag.

Eén a twee keer per jaar moet een kunststof kozijn schoongemaakt worden. Hierbij is het bedoeling om het kunststof kozijn met water en een doekje af te nemen. Het is ook aan te raden om het kunststof kozijn vervolgens in te waxen. Hierdoor blijft het kunststof ook glimmen. Dit komt doordat het vuil geen mogelijkheid krijgt om aan het kunststof vast te blijven zitten. Als vuil voor een langere tijd op een kunststof kozijn zit, kan het zich daar helemaal in bijten. Het is dan erg lastig om het schoon te maken.

Daarnaast is ook het hang en sluitwerk van je kunststof erg belangrijk. Dit element zorgt ervoor dat je raam goed open en dicht kan. Dit mechanisme moet af en toe worden ingesmeerd met een vette spray. Hierdoor zal het mechanisme goed en soepel blijven bewegen. Daarnaast gaat het kozijn niet/minder kraken.

Meer informatie vindt u op de website kunststof kozijn.

Related Posts

About The Author