Hoelang bedraagt de terugverdientijd van dakisolatie?

Het hoeft niet meer te worden gezegd hoe belangrijk het tegenwoordig is om uw huis te voorzien van een goede, doorgedreven isolatie. Het dak is wat dat betreft het belangrijkste onderdeel van uw woning. Door gebruik te maken van een doorgedreven dakisolatie kunt u er namelijk voor zorgen dat het warmteverlies in uw woning aanzienlijk kan worden teruggeschroefd. De vraag die veel mensen zich echter stellen is Hoeveel bedraagt nu precies de terugverdientijd van dergelijke isolatie en is het echt wel zo interessant als experts zeggen? Wij geven u alvast een goed inzicht in de terugverdientijd van dit type isolatie.

Toenemende kosten, lager verbruik

Allereerst moet het gezegd dat het aannemelijk is dat de prijs die we vandaag de dag betalen voor met name gas of elektriciteit de komende jaren alleen maar verder zal gaan stijgen. De inschatting van de besparing die vandaag de dag wordt gemaakt zal in werkelijkheid dan ook doorgaans altijd groter uitvallen wat voor u als woningeigenaar een extra interessant rendement met zich mee zal brengen. Terwijl de kosten voor het verbruik immers groter worden daalt het energieverbruik en dat niet één keer, maar ieder jaar opnieuw. Lees ook: zonwering info.

Exacte terugverdientijd

Binnen welke periode de door u geplaatste dakisolatie kan worden terugverdiend is afhankelijk van verschillende factoren. Indien uw woning verder eveneens prima is geïsoleerd kan de terugverdientijd beperkt worden tot zo’n twee à drie jaar. Is uw woning slechts deels geïsoleerd, dan ligt het rendement uiteraard een behoorlijk stuk lager waardoor ook de terugverdientijd zal worden verlengd. Uw woning in haar geheel grondig isoleren kan er wat dat betreft voor zorgen dat u het maximale haalt uit iedere investering in isolatie. Dat geldt niet alleen voor uw dak, maar bijvoorbeeld ook voor de vloer, de spouwmuur en ga zo maar door. Eén ding staat in ieder geval vast, met de verder stijgende energieprijzen is het beslist de moeite waard om een investering in met name dakisolatie uit te voeren.

Bekijk ook de mogelijkheden van spouwisolatie.

Related Posts

About The Author