Hoeveel kost het bestraten van uw tuin?

Indien u een mooie tuin heeft met veel groen zult u er graag alles aan willen doen om zo optimaal mogelijk van uw stukje paradijs te kunnen genieten. Een tuin met veel groen is natuurlijk erg mooi en leuk, maar waarschijnlijk steekt op een bepaald ogenblik het idee de kop op om een stukje van uw tuin te gaan bestraten. Door het toepassen van bestrating kunt u bijvoorbeeld niet alleen een mooi wandelpad realiseren, daarnaast kunt u ook een praktisch terras creëren dat bovendien ook nog eens beschikt over een mooie uitstraling. Hoe dan ook, denkt u er eveneens aan om uw tuin deels te bestraten? Wij zetten graag even alle kosten waar u op dit vlak rekening mee dient te houden voor u op een rijtje!

Verschillende soorten kosten

Indien u er voor kiest om uw tuin te bestraten worden er doorgaans verschillende kosten in rekening gebracht. Het eerste wat u voor uzelf moet uitmaken is of u de bestrating zelf gaat doen of niet. Kiest u er voor om een beroep te doen op een professionele stratenmaker, dan zult u op z’n minst nog rekening moeten houden met extra kosten in verband met de werkuren. We zetten de diverse kosten die gepaard gaan met bestrating in ieder geval graag even voor u op een rijtje:

Uurtarief stratenmaker * Tussen de 30 en 40 euro per uur
Bestrating stenen Tussen de 10 en 65 euro per vierkante meter
Ophoog- en voegzand Tussen de 50 en 70 per 1 kubieke meter
Opsluitbanden Tussen de 2 en 5 euro per meter

 

* In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat de stratenmaker er voor kiest om geen vast bedrag per uur, maar wel per vierkante meter in rekening te brengen. Dit is voor u als woningeigenaar vaak financieel interessanter. Het prijskaartje ligt in dit geval doorgaans tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter.

Verschil in bestrating stenen

Bij het aanschouwen van de kostprijs van de bestrating stenen wordt meteen duidelijk dat er op dit vlak sprake kan zijn van een aanzienlijk prijsverschil. Dit heeft alles te maken met het type steen van uw keuze. Natuursteen is met een gemiddelde kostprijs van tussen de 30 en 65 euro het duurst terwijl koppelstones samen met betonbestrating het goedkoopst zijn. Probeer bij het uitkiezen van het meest geschikte type bestrating steen niet alleen rekening te houden met de kostprijs van de steen, maar ook met de uitstraling waar deze over beschikt. Deze moet immers in lijn liggen met het karakter van uw tuin. Lees ook: kosten stratenmaker.

Related Posts

About The Author