ISO Certificering voor uw bedrijf ?

VCA, ISO 9001, 14001 en/of MVO certificering betekent voor uw bedrijf méér dan alleen de eis van een opdrachtgever !

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers.
 Het op deze norm gebaseerde veiligheidssysteem, met als doel het voorkomen van ongevallen en onveilige situaties, vindt zijn oorsprong in de petrochemische industrie waar veel ongevallen plaats vonden bij ingehuurde aannemers, die niet aan de hoge veiligheidseisen konden voldoen.

Waarom ISO certificering voor uw organisatie ?
ISO staat voor International Standard for Organisation en is hét internationale begrip als het gaat om het waarborgen van kwaliteit. Het heeft veel voordelen om aan de ISO 9001:2008 norm te voldoen.

Zaken als leveranciersbeoordeling, inkoop, voorraadbeheersing, offerte-traject, uitvoering van werkzaamheden, klanttevredenheidsmetingen en klachtenbehandeling worden in kaart gebracht zodat u deze eenvoudig kunt bijsturen om een optimale bedrijfsvoering te bereiken. Verder krijgen uw afnemers contractuele zekerheid omtrent de kwaliteit van uw dienstverlening, omdat die beschreven staat in aantoonbare procedures.

Inhoud van de werkzaamheden:
De werkzaamheden die de consultant uitvoert om tot ISO-9001:2008 certificering, omvatten onder andere de volgende onderwerpen:

  • – Inventarisatie van bestaande procedures, documenten, etc.
  • – Het aanwijzen van een kwaliteitsmanager binnen het bedrijf
  • – Opstellen van een stappenplan van de te verrichten werkzaamheden
  • – Introductiebijeenkomsten voor directie en personeel
  • – Schrijven en verwerken van procedures voor het ISO-handboek
  • – Begeleiding en toepassing van het kwaliteitssysteem binnen de organisatie
  • – Toetsen, corrigeren en bijsturen van procedures d.m.v. interne audits
  • – Het kiezen van de juiste certificerings instantie die de externe audits uit voert

De omvang van een organisatie en het aantal primaire processen zijn van invloed op het tarief dat wij voor begeleiding en implementatie van een ISO-traject berekenen.

Waarom Van Houten & partners voor uw ISO 9001 – ISO 14001 begeleiding ?
De consultants van Van Houten & partners B.V. hebben ruime ervaring met het implementeren van ISO-systemen en maken voor uw bedrijf een systeem op maat zodat u niet bent opgescheept met een papieren tijger of een harnas, waardoor u geen kant meer op kunt.

Wij houden onze relaties continu op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en de nieuwe normen. Zo is de concept versie van de nieuwe ISO 9001:2015 al klaar evenals de ISO 14001, waar de bedrijven goed op voorbereid dienen te worden.

Van Houten & partners b.v. kan u helpen met het verkrijgen van deze certificering. Van Houten & Partners b.v. is een landelijk opererend organisatieadviesbureau dat zich met name richt op het midden- en kleinbedrijf. Sinds 1991 hebben zij zeer veel bedrijven begeleid op het gebied van veiligheid en kwaliteit die vervolgens een certificaat hebben behaald van VCA, ISO 9001, ISO 14001, MVO en de diverse BRL’s.

Ook voor de VCA cursussen (BVCA en VCA VOL) bent u bij Van Houten op het goede adres.

Related Posts

About The Author