Lager BTW tarief bouw heeft weinig effect!

Het door het kabinet tijdelijk verlaagde BTW-tarief op renovatiewerk levert bouwbedrijfjes nog nauwelijks extra werk op. De vraag bij consumenten komt maar langzaam op gang, constateert de Aannemersfederatie Nederland vrijdag.
Ook uit een inventarisatie van vakblad Cobouw blijkt dat veel aannemers niets merken van het lagere BTW-tarief. ‘Er zijn wel consumenten die iets willen laten verbouwen, maar veel durven het financieel nog niet aan en stellen hun plannen nog even uit’, zegt een woordvoerster van de Aannemersfederatie. Volgens haar speelt ook het slechte weer hierbij een rol. ‘De winter heeft lang geduurd en veel mensen denken toch pas aan een verbouwing als het een tijdje mooi weer is.’

Brancheorganisatie Bouwend Nederland zegt de trend wel te herkennen. Het vertrouwen in de economie ontbreekt nog doordat niet duidelijk is wat politici in Den Haag nog voor maatregelen in petto hebben, aldus een zegsman.

Het kabinet sprak bij het woonakkoord in februari met D66, ChristenUnie en SGP af dat de BTW op renovatie en herstel per 1 maart voor een periode van een jaar wordt verlaagd van 19 naar 6 procent. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) rekende uit dat die maatregel de bouw dit jaar voor 600 miljoen euro aan extra opdrachten zal opleveren.

Bron: www.vastgoedmarkt.nl

Related Posts

About The Author