Laminaat leggen

Benodigdheden:
Ondervloer
Vochtwerende folie
Afstand houders
Plakplinten
Plinten
Laminaat
Stanleymes
Zaag
Rij
Hoe gaat u te werk?Zelf laminaat leggen doet u handig en snel met behulp van dit doe-het-zelf stappen plan voor het leggen van laminaat.

Stap 1: Ondervloer controleren Het is belangrijk wanneer u zelf laminaat legt dat u beschikt over een droge, vlakke, schone en harde ondergrond. Wanneer u een betonnen ondervloer heeft is het belangrijk om een ondervloer aan te leggen, uw bouwmarkt zal u hier over kunnen adviseren. Een optie wanneer u weet dat de ruimte vochtig is is om vochtwerende folie tussen de betonvloer en de ondervloer te leggen. Leg de ondervloer en vochtwerende folie tegen de wanden op omhoog.

Stap 2: Begin in een hoek Leg de laminaat vloer in een hoek van een ruimte waarbij u begint op 1 centimeter van de wand, hier kunt u afstand houders voor gebruiken. De eerste rij zal geen probleem vormen, wanneer u aan het eind van de ruimte bent zult u de laatste plank dienen af te zagen, zorg dat ook aan het einde 1 centimeter ruimte is.

Stap 3: De tweede rij Het is belangrijk om laminaat in verband te leggen waardoor het beter blijft liggen, u begint de tweede rij met het restant van de eerste rij. Houd altijd 1 centimeter ruimte bij het begin en einde van elke rij. Ook wanneer er radiatorbuizen in het vloeroppervlakte zitten is het belangrijk om het gat in het laminaat 1 centimeter ruimer te maken dan de radiatorbuis.

Klik het laminaat van de tweede rij in het laminaat van de eerste rij.

Stap 4: De laatste rij Gebruik voor de laatste rij een slagijzer dit vergemakkelijkt het plaatsen van de laatste plankenrij. Bescherm de laatste plank hierbij met een oude doek.

Stap 5: Restant ondervloer en vochtwerende folie verwijderen Nu u alle rijen heeft gelegd heeft u de lelijke ondervloer en het vochtwerende folie in uw zicht. U kunt dit nu afsnijden met behulp van een rij(liniaal zonder cijfers) of een lange ijzeren liniaal.

Stap 6: Plakplinten plaatsen Omdat u het laminaat 1 centimeter van de muren heeft afgelegd heeft u hier een lelijke kier, deze lelijke kier kunt u verbergen door middel van plakplinten deze worden meestal verkocht bij uw laminaat.

Stap 7: Plinten plaatsen Voor het plaatsen van plinten zijn meerdere methodes geschikt, het verlijmen van de plinten aan de wand is een veelgebruikte methode. Maar u kunt ze ook bevestigen door middel van slagpinnen.

BouwAlmanak.nl is niet aansprakelijk voor enige schade geleden aan uw woning na het opvolgen van deze of andere tutorials. Deze tutorials dienen enkel als een richtlijn.

Related Posts

About The Author