Meer bouwbedrijven failliet

Het aantal faillisementen in de bouwsector daalde de afgelopen tijd gelukkig. Helaas gingen er vorige maand 614 bedrijven en instellingen failliet, 134 meer dan in februari. Het aantal faillissementen in de bouw en detailhandel blijft op een relatief hoog niveau.

Dat blijkt uit de laatste CBS-cijfers. De stijging is deels toe te schrijven aan het feit dat maart een zittingsdag meer telde dan februari. Ten opzichte van maart 2014 lag het aantal faillissementen 88 hoger. Maart 2015 telde ook een zittingsdag meer dan maart 2014. In de bouw zijn 86 faillissementen uitgesproken, 24 meer dan in de voorgaande maand. In de sector verhuur/handel onroerend goed gingen in maart 23 bedrijven over de kop.

Het hoge aantal faillissementen is de laatste anderhalfjaar niet meer voorgekomen. In oktober 2013 gingen 116 bouwers bankroet. In maart 2013 lag het aantal faillissementen met 187 op zijn hoogst. Volgens het CBS is de stijging deels toe te schrijven aan het feit dat in maart de rechtbanken een zittingsdag meer hadden dan in februari.

In het begin van de crisis schommelde het aantal faillissementen per maand tussen de tachtig en de honderd. In de rest van de economie is een vergelijkbaar beeld als in de bouw te zien: de laatste maanden loopt het aantal faillissementen weer op.

Related Posts

About The Author