Microsoft wil 40 hectare in Wieringermeer

Het Noordhollands Dagblad meld dat Microsoft haar oog heeft laten vallen op een stuk grond ter grootte van maar liefst 40 hectare op het bedrijventerrein Agriport langs de A7. Hier moet een gigantisch serverpark verreizen.

Het leukste aan dit nieuws is dat Microsoft de locatie heeft gekozen omdat hier de restwarmte van het rekencentrum goed gebruikt kan worden om de omliggende kassen te verwarmen. In de omliggende kassen worden voornamelijk paprikas en tomaten verbouwd door telers.

De totale investeringskosten zouden maar liefst 2 miljard euro zijn, dit komt natuurlijk ten goede aan de werkgelegenheid in de provincie Noord-Holland. De provincie Noord-Holland houd zelf overigens nog zijn kaken stijf op elkaar.

Het plan om de kassen rondom Agriport te voorzien van restwarmte is al eerder geopperd door Parthenon Data Centres in 2009, uiteindelijk bleek dat destijds niet haalbaar omdat de telers toen nog niet om wisten te gaan met restwarmte en de gemeente Hollands Kroon niet mee wilde werken aan het plan. De gemeente staat er nu wel positief tegenover en zou graag in gesprek gaan met Microsoft en de telers.

Related Posts

About The Author