NEPROM: verkoop nieuwe woningen stijgt

De vereniging voor Nederlandse PRojectOntwikkelings Maatschappijen (NEPROM) meld dat ze sinds september vorig jaaral een flinkse stijging in het aantal verkopen van nieuwe woningen ziet. De door de NEPROM uitgebrachte Monitor Nieuwe Woningen (MNW) laat dit ook duidelijk zien over het vierde kwartaal van 2013.

Deze toont namelijk aan dat niet enkel het aantal verkopen steeg maar ook dat de prijzen stabiliseerden. Ondanks dat het nog slechts een hypothese is geeft de NEPROM aan dat wanneer het gedurende het jaar op dit niveau zal door gaan er naar verwachting 20.000 nieuwbouwwoningen zullen worden verkocht in 2014. Dit is aanzienlijk meeer dan in 2012 en 2013 het geval was. Echter ligt het nog wel 50% lager dan in 2006/2007 het geval was.

In de Monitor Nieuwe Woningen vind je uitgebreide analyses van het aanbod, de verkoop, prijsontwikkeling e.d. van nieuwbouwkoopwoningen; waar relevant in vergelijking met de bestaande koopwoningen. Voor het eerst is ook een figuur opgenomen met een indicator voor de belangstelling van de consument gemeten via Niki en alle daarbij aangesloten nieuwbouwsites.

De MNW is op aanvraag verkrijgbaar bij Margriet Schepman van de NEPROM via: m.schepman@neprom.nl

Related Posts

About The Author