Nieuwbouw woning in trek

Nieuwbouw woningen waren de afgelopen 3 jaar niet zo in trek als in het eerste kwartaal van 2014. e verkoop van nieuwe woningen is in 3 jaar niet zo sterk gegroeid als in het eerste kwartaal van 2014, dat blijkt uit cijfers die de vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers NVB vrijdag heeft gepubliceerd. Vooral afgelopen maand (Maart) was een topmaand met een groei van 80 procent.

De brancheorganisatie is zelf verrast door de sterke verkoopcijfers in de periode januari tot en met maart. De NVB heeft de prognose voor heel dit jaar naar boven bijgesteld en gaat nu uit van 20.000 tot 22.000 woningverkopen.
Eerder voorspelde de vereniging een verkoop tussen de 18.000 en 20.000 stuks. Vorig jaar werden nog geen 15.000 nieuwe huizen verkocht.

”De richting omhoog is terug en wat wel zo plezierig is, is dat het verkoopherstel zich breed voordoet”, aldus de NVB. In vrijwel alle regio’s zit de woningverkoop flink in de lift.
Vooral de vraag naar eengezinswoningen, die steeds vaker in kleinschalige projecten worden gebouwd, is flink toegenomen.

Directeur Nico Rietdijk van de NVB ziet meerdere verklaringen voor de opleving. ”De hypotheekrente is ongekend laag, de recente macro-economische ontwikkelingen geven vertrouwen en op een gegeven moment gaan mensen toch die lang uitgestelde beslissing nemen”, zei hij.

Daarbij helpt mee dat woningen sinds het begin van de crisis veel goedkoper zijn geworden.

Related Posts

About The Author