Omzet Bouwsector wederom omlaag.

De omzet van de bouwsector is in het eerste kwartaal van dit jaar flink lager uitgekomen dan verwacht. Dat blijkt uit vernieuwde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Na ons eerdere berichtgeving over het ontbreken van effect door de verlaagde btw is dit wederom slecht nieuws voor de bouwsector.

De index voor de bouwomzet kwam in het traditioneel sowieso al zwakke eerste kwartaal uit op 74,1. Dat is een daling van maar liefst 9,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het vierde kwartaal van vorig jaar was de omzet al met 9,2 procent gedaald op ten op zichtte van het jaar ervoor.

De bouw heeft hiermee een kwart aan omzet ingeleverd sinds het eerste kwartaal van 2009. De slechtst scorende bedrijven zijn te vinden in de algemene bouw en projectontwikkeling. De deel omzetindex kwam na een daling van 12,7 procent uit op 70,2. In 2009 was dit nog de sterkst presterende sector.

Er is echter ook goed nieuws! Ondanks dat voor dit hele jaar een daling van de bouwproductie wordt verwacht wordt er voor volgend jaar een kleine groei verwacht.

Related Posts

About The Author