Op een na hoogste gebouw bereikt hoogste punt

Zaterdag is het hoogste punt bereikt van het op 1 na hoogste gebouw ter wereld. Het ging hier om de Shanghai Tower in Shanghai in China.

Nu de bouw van het hoogste gebouw ter wereld stil ligt zal de Shanghai Tower met zijn 632 meter het hoogste gebouw van China worden en het op een na hoogste gebouw ter wereld. Momenteel is enkel nog de Burj Khalifa met zijn 829,8 meter hoger.

Het hoogste punt mag dan behaald zijn echter is er vooral aan de binnenkant van het gebouw nog heel veel te doen, als alles volgens de planning loopt zal de Shanghai Tower volgend jaar gereed zijn. In de Shanghai Tower zullen winkels, kantoren, een luxe hotel en een museum in worden gehuisvest.

Dat deze hoge gebouwn zo populair zijn en als paddestoelen uit de grond schieten is voornamelijk te danken aan de bizar snel groeiende Chinese economie, het hoogste gebouw van China op dit moment is het Shanghai World Financial Center welke 492 meter hoog is. Dit gebouw is geopend op 28 augustus 2008 en dus nu al ingehaald als zijnde het hoogste gebouw van China!

Related Posts

About The Author