Organisatie bestrijdt aantal doden bouw WK Qatar

Door Redactie / Op 9 januari 2015 / In Internationaal bouwnieuws Bouwwerkzaamheden

bouw wk qatar stadion stadions stadia bouwvakker
Het organisatiecomité van het WK 2022 in Qatar bestrijdt dat er tijdens de bouw van de stadions vele doden zijn gevallen. “Verhalen dat er tijdens de WK-voorbereiding al 1000 en mogelijk 2500 of 3000 doden zijn gevallen, zijn categorisch onjuist”, zegt Nasser El Khater van het WK-comité vrijdag in De Telegraaf.

“Het zijn meldingen van organisaties met andere agenda’s. Als ze zeggen dat er in 2011 of 2012 ongeveer 150 mensen uit Nepal, India of Bangladesh zijn omgekomen, moeten ze eerst de betrouwbaarheid van die cijfers aantonen. Bovendien was niet elke overledene een bouwvakker”, vervolgt El Khater.

“Doodsoorzaak één in Qatar is nog steeds het verkeer. Het enige dat ik kan zeggen is dat er bij de bouw van de WK-stadions nog geen enkele dode is gevallen. In de verbetering van de infrastructuur wel. Maar veel minder dan gesuggereerd.”

Volgens El Khater kan het WK in 2022 ook ‘gewoon’ in de zomer worden gehouden. “Op zowel de trainingslocaties als in de stadions hebben we geen enkel probleem met de koeling.”

Corruptie

Qatar kreeg het WK 2022 ruim vier jaar geleden toegewezen. Sindsdien werd het succesvolle bid meermaals in verband gebracht met corruptie.

Volgens de FIFA is er hier echter geen doorslaggevend bewijs voor gevonden, al kon onderzoeker Michael Garcia zich niet vinden in de conclusies die de wereldvoetbalbond trok op basis van zijn rapport.

Later dit jaar neemt de FIFA een beslissing over de periode van het jaar waarin het toernooi wordt afgewerkt.

Related Posts

About The Author