Prototype Solar Decathlon gereed

We hebben reeds eerder geschreven over de deelname van de TUDelft aan de Solar Decathlon, de grootste duurzame bouw wedstrijd voor studenten ter wereld.

Ondertussen hebben de studenten van de TUDelft hun inzending opgebouwd in het Twentse dorp Harbrinkhoek en is de woning gisteren, na minder dan een maand bouwen, feestelijk geopend!

Nu kan de wedstrijd echt beginnen aangezien de woning in de eerste week van Juni op transport gaan naar Versailles alwaar de woning weer klaargemaakt zal worden voor de internationale wedstijd; ‘De Olympische spelen voor de duurzame bouw’, eerst zal de woning nog open worden gesteld voor media, zakelijke relaties, partners van Prêt-à-Loger (de projectnaam van de woning) en sponsoren.

De Solar Decathlon is een wereldwijde competitie waar twintig universiteiten aan deelnemen. Twintig woningen zullen tijdens deze wedstrijd zelfstandig functioneren op zonne-energie. Met meer dan 300.000 bezoekers krijgen bedrijven, studenten en universiteiten van 28 juni t/m 14 juli de kans om hun duurzame kennis en innovatieve producten op een wereldpodium te laten zien.

Meer informatie over de inzending van de TUDelft vindt u hier:
http://www.pretaloger.nl/

Related Posts

About The Author