Rabobank voorziet stabilisatie woningmarkt

De Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, voorziet dat de woningmarkt ”binnen afzienbare tijd” stabiliseert. Op de langere termijn zullen de huizenprijzen weer gematigd gaan stijgen.

Dat schrijft de bank in een vrijdag verschenen kwartaalbericht over de woningmarkt.

De Rabobank baseert zijn voorspelling op basis van een prijsmodel, waarbij rekening is gehouden met onder meer de huidige stand van de rente, het reëel beschikbare inkomen, het spaargeld en de omvang van de woningvoorraad. Daaruit blijkt volgens de bank dat Nederlandse woningen zijn ondergewaardeerd.

Piet Moerland, topman van de Rabobank, liet bij de presentatie van de halfjaarcijfers van de bank vorige maand al weten ”ronduit positief” te zijn over de woningmarkt voor de langere termijn. ”We zien dat de prijzen aan het uitbodemen zijn”, zei hij toen.

Exacte voorspellingen van toekomstige prijsontwikkelingen zijn volgens de bank niet te doen. ”Wel is duidelijk dat de prijsdalingen sinds het derde kwartaal van 2008 eerder het gevolg zijn van veranderingen in de economische en beleidsmatige omgeving dan van het uiteenspatten van een zeepbel”, aldus de Rabobank.

bron: ANP

Related Posts

About The Author