Ruim 65000 handtekeningen voor zelfstandigenaftrek

De afgelopen tijd hebben ruim 65.000 zzp’ers hun handtekening gezet onder de petitie tegen de aangekondigde bezuinigingen op de zelfstandigenaftrek. De petitie is afgelopen week aangeboden aan Alexander Pechtold van D66 en Sybrand Buma van het CDA. De steun moet namelijk van de opositiepartijen komen welke de lastenverzwaring willen terug draaien.

Voor de gehele sector brengen de kabinetsplannen een lastenverzwaring van 300 miljoen euro met zich mee. Niet alleen de bouwsector krijgt met deze lastenverzwering te maken, vrijwel alle kleine rijscholen ook.

Op dit moment mogen ZZPers 7280 euro van hun winst aftrekken, de gedachte achter de bezuiniging is dat Den Haag bang is dat op deze manier werknemers worden ontslagen en ZZPers zonder zekerheid worden aangenomen.

De onderhandelingen tussen kabinet en oppositiepartijen zijn inmiddels begonnen. Het kabinet wil met de gesprekken steun vinden om haar grootste bezuinigingen door de Eerste Kamer te krijgen. Volgende week vinden de algemene financiële beschouwingen plaats en moet er meer duidelijkheid komen over de samenwerking tussen kabinet en delen van de oppositie.

Related Posts

About The Author