Solliciteren als bouwvakker

Wij krijgen vaak bouw sollicitatiebrieven met de vraag of we deze willen doorsturen naar bouwbedrijven of soms staat die vraag er geen eens bij en krijgen we enkel een algemene brief en een CV.

We begrijpen dat u moedeloos kunt worden als u al tientallen brieven heeft gestuurd maar met dezelfde standaard brief naar 100 verschillende bedrijven zult u echt niet worden aangenomen. Vandaar een aantal sollicitatie tips van ons:

Zoek bouwbedrijven
Ga eerst op internet eens op zoek naar bouwbedrijven bij u in de buurt, vaak bent u niet op de hoogte van de vele zzp’ers die voor zichzelf zijn begonnen. Deze zzp’ers zijn mogelijk al wel hard aan het groeien en kunnen daardoor mogelijk een hulp gebruiken. Zo vindt u op BouwAlmanak.nl bouwbedrijven in vrijwel heel Nederland.

Website
Begin eens met het bestuderen van de website van het bouwbedrijf waar u wilt solliciteren. Dit is iets wat blijkbaar zelden wordt gedaan anders zouden wij geen sollicitatiebrieven ontvangen die direct aan ons gericht zijn.

Op de website van het bedrijf waar u solliciteert staan vaak projecten waar het bedrijf aan heeft meegewerkt. Ziet u daar bijvoorbeeld het gemeentehuis van uw woonplaats dan kunt u door aan te geven dat u dat een interessant project vindt in uw brief laten zien dat u zich heeft ingelezen en affiniteit heeft met het bedrijf. Als u een algemene brief stuurt en een concurrent sollicitant stuurt een persoonlijke brief heeft deze altijd een streepje voor.

Sommige bouwbedrijven hebben ook hun visie vermeld op hun website, wanneer deze visie bijvoorbeeld melding doet van een duurzame visie en u reeds eerder bij een vorige werkgever heeft gewerkt aan een duurzaam project kunt u dit vermelden in uw brief.

Nieuws
Ga eens op zoek naar nieuws artikelen over het bedrijf waar u wilt solliciteren. Stel dat u in uw plaatselijke krant hebt gelezen dat bouwbedrijf x het nieuwe kantoor gaat bouwen voor bedrijf y dan is het goed om dit project aan te halen. Hierdoor laat u wederom zien dat u affiniteit met uw beroep heeft en daarnaast kunt u bij een open sollicitatie aanhalen dat u solliciteert wegens het extra werk wat er voor bouwbedrijf y aan komt.

Praat met anderen
Wanneer u in uw omgeving solliciteert is er vrijwel altijd wel iemand die bij het bedrijf waar u solliciteert werkt of er iemand kent. Ook wanneer iemand in uw omgeving iets heeft laten bouwen door het bedrijf kan u dit helpen. Vraag deze mensen eens wat ze weten over het bedrijf en wie er over de vacatures gaat. Als u kunt solliciteren bij de directeur heeft u 10 stappen voor op diegene die enkel een info@bouwbedrijfx.nl emailadres heeft.

Maar de belangrijkste tip blijft: Schrijf per bedrijf een andere brief waarin u ingaat op het bedrijf zelf, met een algemene brief zult u vrijwel nooit worden aangenomen

Lees ook: gietvloer info.

Related Posts

About The Author