Spouwmuurisolatie, waarom wel of niet?

Spouwmuurisolatie, waarom wel of niet?

Een spouwmuur heeft iedereen in zijn huis. Dit veroorzaakt weliswaar vaak klachten over de kou. De kou wordt natuurlijk veroorzaakt door het warmte verlies. Spouwmuurisolatie is hier de oplossing voor. Dit is echter wel een groot werk. Bedrijven als Regio Isolatie helpen je om een lokale zaak te vinden die je helpt om spouwmuurisolatie aan te brengen. Spouwmuurisolatie heeft een hoop voordelen, maar er zijn ook een paar nadelen in het proces.

Voordelen

Spouwmuurisolatie geeft dus een hoop voordelen. Deze isolatie houdt warmte binnen en gaat dus de kou tegen. Zo bent u minder geld kwijt aan energie voor kachel of verwarming. Dit bespaart op een jaarlijkse basis honderden euro’s. Deze kan je dus aan andere jaarlijkse kosten besteden.

Bovendien is het erg belangrijk om een comfortabel en warm huis te hebben. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt en er aangenaam bij zit. Een kachel is een mogelijke andere opties, maar de spouwmuurisolatie zorgt er ongemerkt voor dat er geen stroom van warmte het huis verlaat. Zie ook: prijzen spouwmuurisolatie.

Daarnaast ondervindt je huis een waardestijging en het zorgt voor een gunstiger energielabel doordat je minder hoeft te stoken. De isolatie is dus goed voor het milieu.

Tot slot is je huis naast dat het beter is beschermd tegen de kou, ook tegen vocht. Het isolatiemateriaal is vochtopnemend, en dit droog later dan weer op. Je hebt dan geen last meer van vochtvlekken in huis.

Nadelen

Spouwmuurisolatie heeft dus een groot aantal voordelen, maar er zijn ook nadelen aan dit type isolatie. De ruimte tussen de binnen- en buitenmuren van je huis, de ruimte van de spouwmuur, kan vervuild raken tijdens het bouwproces. Bij het bouwproces komt er veel cement aan te pas die deze vervuiling kan veroorzaken. Er zitten dan nog resten puin en cement in de muren. Daardoor pas de spouwmuurisolatie vaak niet netjes in de spouwmuur. Hierdoor kan er toch vocht in huis komen en is er nog steeds warmteverlies.

Daar komt bij dat het plaatsen van spouwmuurisolatie erg prijzig is. Het kan oplopen van honderden tot duizenden euro’s. Dit hangt af van je type woning. Een vrijstaande woning heeft wat betreft spouwmuurisolatie het meest nadelige prijzenkaartje, waar een flat een een veel beter prijzenkaartje heeft.

Related Posts

About The Author