Subsidie dubbel glas 2016

Dubbel glas plaatsen heeft niet alleen als voordeel dat er een behoorlijke energiebesparing kan worden gerealiseerd, daarnaast kunt u ook de kosten voor het aankopen van dergelijke beglazing zeer eenvoudig drukken. Los van het uitvoeren van een objectieve vergelijking waardoor u steeds de beste prijs krijgt voor dubbel glas zijn er immers ook in 2016 nog steeds verschillende subsidies voor uw investering te krijgen. Zo is er het verlaagde BTW-tarief van 21 naar 6 procent, maar worden er ook op gemeentelijk niveau nog extra subsidies toegekend.

Verlaagd BTW-tarief

Eén van de belangrijkste besparingen die u vandaag de dag kunt doen door te investeren in dubbel glas gaat schuil in het BTW-tarief. Standaard zou voor het aankopen van dubbel glas een BTW-tarief voor particulieren gelden van 21 procent, maar deze is verlaagd naar 6 procent. U moet er wel rekening mee houden dat op moment van schrijven bekend is dat deze regeling slechts tot 1 juli 2015 van toepassing is. De kans is groot dat de Nederlandse overheid er alsnog voor kiest om het verlaagde BTW-tarief ook na deze datum aan te houden, maar daar zijn tot dusver nog geen garanties voor.

Lokale subsidie tot 750 euro

Vroeger was het op een bepaald ogenblik zo dat de Nederlandse overheid er voor had gekozen om een grote pot met subsidies op landelijk niveau beschikbaar te stellen. Wegens de enorme populariteit van dubbel glas en andere vormen van verbeterde isolatie raakte deze pot echter al snel leeg. Bijgevolg werd beslist dat de gemeenten zelf moesten gaan in staan voor het uitbetalen van de subsidie en dat is in 2016 dus het geval. Controleer dan ook goed welke subsidie uw gemeente precies toekent. Deze kan immers aanzienlijk verschillen, maar kan oplopen tot zomaar even 750 euro.

Lees meer over:

Overzicht verbouw subsidies.

Related Posts

About The Author